Openingstijden
Maandag t/m zaterdag
09.00 tot 21.30
Zondag
11.00 tot 19.00

Geen afspraak nodig!


Contactgegevens
Spittaalstraat 18
7201 ED Zutphen
Tel. 0575-519654
info@blizz-zonnestudio.nl

De vakantie al geboekt of blijft u lekker thuis deze zomer?
Vergeet dan niet de juiste zonnebrandcrème te gebruiken.
Bij Blizz zonnestudio berekenen we aan de hand van verschillende gegevens welke SPF Factor voor uw huidtype het meest geschikt is.

10 gouden regels bij het zonnen

1. Geniet van de zon, maar voorkom overmatige blootstelling en verbranding.
2. Bescherm uw hoofd, oren, nek en ogen. Draag beschermende kleding als u niet speciaal aan het zonnebaden bent.
3. Smeer onbedekte huid in met een anti-zonnebrandmiddel (met UVA- en UVB-bescherming) met een beschermingsfactor die voor u geschikt is. Doe dit royaal en herhaal dit na twee uur of vaker bij sterke transpiratie en ook na het zwemmen.
4. Ga niet zonnebaden tussen 12.00 en 15.00 uur; zoek de schaduw op. Ga op een andere manier ook niet te veel in de zon, gemiddeld niet langer dan zo'n drie uur per dag.
5. Laat uw huid geleidelijk wennen aan de zon. Houd rekening met uw huidtype.
6. Pas extra goed op met zonnen als u jonger bent dan 18 jaar omdat uw huid dan nog in ontwikkeling is.
7. Maak geen verschil tussen de straling van de zon buiten en die van de zonnebank. Uw huid reageert daar hetzelfde op.
8. Volg in de zonnestudio het advies en de aanwijzingen van de medewerkers op. Gebruik van zonnebanken is alleen toegestaan aan personen van 18 jaar en ouder. Draag onder de zonnebank altijd een goedgekeurde beschermingsbril.
9. Ga uit de zon als de huid vreemd reageert met bijvoorbeeld uitslag, jeuk of snelle verbranding en raadpleeg een arts.
10. Vraag informatie bij een arts als u een huidaandoening hebt. Bij sommige huidaandoeningen helpt UV-straling, bij andere brengt het juist extra schade toe. Denk ook aan medicijngebruik die de gevoeligeheid voor straling kan vergroten. Lees de bijsluiter of vraag info bij een arts.

  Komt u voor de eerste keer bij Blizz?
  Vul het huidtypeadvies in en geef de score door aan ons personeel.

Veel gestelde vragen:
Mag ik na het zonnen douchen?
Hoe kan ik het beste een teint opbouwen?
Hoe vaak moet ik zonnen om een teint te krijgen?
Mag ik tijdens de zwangerschap onder een zonnebank?

Is het goed om voor te bruinen onder een zonnebank voordat ik op vakantie ga?
Kan ik onder een zonnebank gaan om van mijn winterdepressie af te komen?
Hoe oud moet ik zijn voordat ik onder de zonnebank mag?
wat kan ik doen als ik verbrand ben in de zon?

Vraag:
Mag ik na het zonnen douchen?

Antwoord:
Dit is geen probleem. De teint ligt niet bovenop huid dus je spoelt het er niet  zomaar af,  je bruint zelfs nog na na het zonnen. Meestal zie het gewenste resultaat pas na een aantal uur of een dag, afhankelijk van de persoon. Als men een zonnebanklotion gebruikt met een bronzer erin kan men beter wel nog een tijdje wachten met douchen.

Vraag:
Hoe kan ik het beste een teint opbouwen?
Antwoord:
Als het langer dan 2 weken geleden is geweest dat je hebt gezond is het het beste om de huid de eerste keer te laten wennen aan UV-straling en het daarna rustig op te bouwen. Hierdoor bouw je een mooie kleur op en blijft de kleur langer zitten. Om een teint op te bouwen kan je het beste een paar keer achter elkaar onder de zonnebank gaan, vooral tussen de eerste en de tweede keer een dag ertussen zodat je kan voelen hoe je huid erop reageert. Nadat je een teint hebt opgebouwd kan je 1 keer in de 7 of 10 dagen zonnen om de teint te behouden.

Vraag:
Hoe vaak moet ik zonnen om een teint te krijgen?
Antwoord:
Dit verschilt per huidtype. De ene persoon zal sneller bruinen als de ander. Ieder heeft ook een grens qua bruin worden.

Vraag:
Mag ik tijdens de zwangerschap onder de zonnebank?
Antwoord:
Hierover bestaan veel misverstanden. Je hoeft je geen onnodige zorgen te maken over de foetus. De indringdiepte van de UV-straling is zo gering dat de foetus geen risico loopt. Bij 7 maanden kun je het beste wel een handdoek over de buik doen. Waar je wel rekening mee moet houden is een zwangerschapsmasker. Bij zwangerschap is de hormoonhuishouding sterk veranderd en dat kan leiden tot versterking van de huidpigmentatie. Bij sommige vrouwen kunnen zich onregelmatige pigmentvlekken in het gezicht ontwikkelen. Bij twijfel raadpleeg altijd je huisarts. Hier staat een verkort antwoord op de vraag, bij Blizz zonnestudio kan je een infokaart krijgen met uitgebreide informatie.

Vraag:
Is het goed om voor te bruinen onder een zonnebank voordat ik op vakantie ga?
Antwoord:
Dit is zeker goed om te doen. Je huid zal voorbereid zijn op Uv-straling en zal minder snel verbranden omdat je een bescherming opbouwt. Het is wel belangrijk dat je het rustig en geleidelijk opbouwt. Het is zelfs het beste om een goede teint op te bouwen onder de zonnebank en als men dan op vakantie in de zon komt, je huid te beschermen met een hoge beschermingsfactor.      

Vraag:
Kan ik door onder een zonnebank gaan om van mijn winterdepressie af te komen?
Antwoord:
Je kan niet door onder een zonnebank te gaan van je winterdepressie afkomen. Dit kan alleen met medisch hulp, door een lichttherapie te ondergaan. Het licht wordt hierbij opgenomen door de ogen, onder een zonnebank moet je juist de ogen dicht houden.
Je kan wel licht en wintermoeheid (winterblues) verminderen door onder een zonnebank te gaan. 

Vraag:
Hoe oud moet ik zijn voordat ik onder de zonnebank mag?
Antwoord:
Het is wettelijk bepaald dat je vanaf je 18de onder de zonnebank mag. Tot je 18de is je huid nog in ontwikkeling. Huidschade door eventuele verbranding door UV-straling ( ook buiten zon)vergroot het risico op de ontwikkeling van huidaandoeningen op latere leeftijd.

Vraag:
Wat kan ik doen als ik verbrand ben in de zon?
Antwoord:
Als je verbrand bent is het belangrijk dat je direct uit de zon gaat en je huid goed verzorgd met een speciale lotion of e.v. een aftersun (verkrijgbaar bij Blizz), in ieder geval een lotion die snel in de huid trekt en niet de huid verstopt. het is belangrijk dat de huid voldoende zuurstof opneemt om te herstellen. Ga vooral niet meer in de zon met de verbrande huid en wacht tot de huid geheel herstelt is.Dit kan zelfs een aantal dagen duren. Daarom is het ook goed om de huid rustig te laten wennen aan UV-straling d.m.v. bv. het voorbruinen op een zonnebank.

Website laten maken door Avancé Communicatie       Disclaimer
Ergoline
Lid van SVZ